Her lever rådyrene farligst


Her lever rådyrene farligst – innherred
Her lever rådyrene farligst. Trøndelag er det farligste fylket for rådyr, kommer det frem i SSB sin oversikt. Foto: Jarl Fr. Erichsen. Nyheter. Publisert: 27 oktober 2020 08:14 Sist oppdatert: 27 oktober 2020 08:36. Anders Vinje; Mobil: 90362362; E-post …


Rådyr lever farligst i trafikken i Trøndelag | Jakt & fiske
Det er rådyrene som er mest utsatt i trafikken. I alt 5.800 rådyr ble påkjørt og drept av motorkjøretøy. For elg og hjort er antall trafikkdrepte dyr henholdsvis 983 og 918. Trøndelag er farligst for rådyra med 947 drepte, mens elgen bør frykte Hedmark; der ble 219 elg påkjørt og drept de tre høstmånedene i jaktåret 2019-2020.


Hadeland – Nå lever de farlig: – Å mate rådyrene kan være …
lever de farlig: – Å mate rådyrene kan være nesten som å lokke dem i døden Artikkeltags. rådyr; fallvilt; Av Knut Andreas Ramsrud. Publisert: 28. oktober 2018, kl. 21:00 Sist oppdatert: 29. oktober 2018, kl. 09:13. Artikkelen er over 1 år gammel Over 100 rådyr har …


rådyr – Store norske leksikon
Rådyr er dyr i hjortedyrfamilien. De er elegante og spenstige, med lange bein og slank hals. Rådyr er det minste av hjortedyrene som lever vilt i Norge. Rådyr finnes naturlig bare i Europa og Asia på den nordlige halvkule. I Norge finnes rådyr stort sett over hele landet, også helt nord til Finnmark, men de største bestandene finner vi i Sør-Norge.


Rådyr – Wikipedia
Rådyr lever enten alene eller i små familiegrupper, eksempelvis mora og siste års avkom, sommerstid. Om vinteren lever nesten alle i familiegrupper. I åpne biotoper kan slike grupper bestå av så mange som 40-90 dyr, mens gruppene i skogsområder gjerne består av maksimalt 10-15 dyr.


Fakta om rådyr – Hjorteviltportalen
Familie: Hjortedyr, Cervidae Rådyret er vårt minste hjortevilt og regnes som en nykommer i norsk fauna. For vel hundre år siden fantes bare en liten bestand noen steder i Østfold. I løpet av 1900-tallet økte bestanden sterkt, og i dag finnes rådyret mer eller mindre over hele landet, men nord for Saltfjellet er forekomstene ganske … Les mer av “Fakta om rådyr”


De 12 farligste dyrene for mennesket | illvit.no
Men vår verste fiende – og klodens farligste dyr – er myggen. Den lille blodsugeren overfører hvert år sykdommer til flere hundre millioner mennesker, og omkring 1 million dør årlig som følge av dette.. En av de farligste myggbårne sykdommene er malaria, som er ansvarlig for mer enn 400 000 dødsfall hvert år.. Det finnes også mange andre dødelige sykdommer som denguefeber, noe …


Sprit eller øl? Hva er farligst for leveren …
Så lenge du har vett på å holde kjeft, og i alle fall ikke slenge dritt om vekta hennes så hun hører det, så går det an, tankene dine kan ingen nekte deg… Og i dette tilfellet er de vel en smule mer prega av samfunnet vi lever i enn hvordan du helst vil være… Bare så det er sagt, jeg er sjøl …


Giftslanger – Her er det verdens 5 farligste slanger …
Verdens farligste slanger finnes fra Indias knehøye kratt til Afrikas tørre sletter og regnskogen i Sør-Amerika. Giftslangene kan være spesielt aggressive, ekstremt giftige – eller bare glade i å leve (litt for) tett på mennesker.


Gammel dynamitt er farligst – NRK Møre og Romsdal – Lokale …
– Eldre dynamitt er farligst, men dersom den er fersk og fin så skal ikke eksplosjonsfaren være så veldig stor, sier Evjen. … Tips NRKs journalister HER – Stoler på politiet.
Topdon obd2 scanner