Skredfaren er moderat, men vær varsom


Skredfaren er moderat, men vær varsom – blv.no
Skredfaren er moderat, men vær varsom. Roger Vagle. Publisert: 16.05.2020 14:52 Sist oppdatert: 14:52 – Vi har hatt ett snøskred i Lofoten lørdag, og vil helst unngå flere, sier Nordland politidistrikt i en twittermelding. Les også Turfølge på sju tatt av snøskred. Mange benytter …


Jotunheimen – Snøskredvarsel – Varsom – Forside
Vær varsom i leområder der et vedvarende svakt lag har snødd/føyket ned. … • 2 Moderat • Det finnes nedføyket lag med overflatekant høyt i snødekket, … Ca.10 cm lett bundet snø i overflata. Enkelte steder mot nord er det harde men tynne fokksnøflak i snøoverflata, disse flakene er relativt små.


Betydelig og moderat snøskredfare de kommende dagene – Varsom
Snøskredvarslene på Varsom.no oppdateres daglig hver dag i påsken og hver dag frem til 31. mai. Vær obs på at det mange steder i hele landet ligger uvanlig store skavler. Dette bildet viser store toppskavler mellom Trolltind og Åbittind (Romsdalen/Trollheimen), men er gjeldende for mange steder i landet.


Nytt – Varsom
Annerledespåsken 2020. Bruk den, men vær varsom. 03.04.2020 Is på vann – Påska 2020. 30.03.2020 Vårflomanalyse 30. mars 2020. 28.03.2020 … skredfaren er minkande; Satser videre på skredvarsling; Kom mai du skjønne milde – men fortsatt vinterlig … Betydelig og moderat snøskredfare de kommende dagene; Er du i skredterreng …


Indre Fjordane – Snøskredvarsel – Varsom – Forside
Skredfaren er økende på Lørdagen og naturlig skred kan forventes, opp mot str 3 i de områder som har fått / får mest nedbør. Været og skredfaren roer seg noe utover helgen og fokksnø stabilisere noe Søndagen. Mandag er det meldt lettere vær, men fokksnøen vil trenge tid høyt til fjells, men vil stabiliseres.


Vest-Telemark – Snøskredvarsel – Varsom – Forside
• 1 Liten • Kaldt vær gjør at snødekket holder seg hardt i overflaten i høyden. Sola varmer mer lenger ned i terrenget • Varmere vær vil gjøre snødekket mykt, men nå holder snøen til langt utpå ettermiddagen • Varslet faregrad er riktig • Følg med på om det etterhvert blir varmegrader gjennom hele døgnet, da vil snødekket raskt bli mykt


VærVarsom
Hva kan du gjøre for å forebygge skader når det er flom- og jordskredfare? Om flomvarslingen og jordskredvarslingen; Hvordan varsler NVE flom og jordskredfare? Ordliste for flom; Ordliste for jord-, sørpe- og flomskred. Snøskredvarsling


Skredfaren: – Gjør egne, lokale vurderinger – NRK
Skredfaren er beregnet til faregrad 2 (moderat) i hele fylket. Men det er ventet mer snø flere steder i løpet av de kommende dagene og dette kan føre til endringer.


aID logo – lofot-tidende.no
Selv om skredfaren er moderat, kan sola påvirke snøen lokalt, slik at skredfaren blir større. – Vi har hatt ett skred i Lofoten i dag og vil helst unngå flere, skriver politiet i Nordland på Twitter.. Vær varsom. Politiet henstiller alle som skal ut på tur i etterlengtet godvær om å være varsom, og unngå skredutsatt terreng.


Solgløtt i vinterferien – men mye vått og vekslende vær – VG
Solgløtt i vinterferien – men mye vått og vekslende vær. Gled deg til tirsdag, om du skal på vinterferie østafjells: Da kan det bli finvær på skituren og sol i hytteveggen.
diagnostic scanner